Skip to content

Over ons

Bloedmooie zorg

“bloedmooie zorg”

Dat is waar AssistCare Solutions voorstaat!

AssistCare Solutions is ontstaan uit AssistCare. De basis van AssistCare is het geven van de geaccrediteerde cursus venapunctie. Kort en krachtig uitgelegd wil AssistCare de kwaliteit borgen van deze mooie voorbehouden handeling.

Dit gebeurd jammer genoeg nog niet op het niveau waar het thuis hoort. Het is een handeling die in de praktijk snel eigenhandig gemaakt moet worden en dus vaak een ondergeschoven kindje wordt. AssistCare wil hier verandering in brengen.

AssistCare Solutions is opgericht omdat wij met een nieuwe heldere blik naar detachering kijken, gespecialiseerd op de bloedafname. Er is duidelijk een tekort aan medewerkers venapunctie.

AssistCare Solutions is dé partner voor het matchen van zorgorganisaties en zorgverleners. Wij detacheren via onze backoffice flexwerkers bloedafname. Door onze samenwerking met deze backoffice hebben we de administratieve handelingen beperkt. Wat blijft er dan over?

Een krachtige partner voor zorgorganisatie en zorgverlener.

Bloedafname draait om kwaliteit

Voor de patiënt en aanvrager is kwaliteit het allerbelangrijkste. Voor de patiënt start hier de hulpvraag en voor de aanvrager start hier het helder krijgen van de diagnose.

AssistCare Solutions werkt daarom alleen met professionele zorgorganisaties en kwalitatieve zorgverleners, die net als wij een zorghart hebben.

Wij ontzorgen de zorgorganisatie en bieden de zorgverlener flexibiliteit.

Onze droom is dat we uiteindelijk met elkaar werken op een platform waar flexwerkers gedetacheerd kunnen worden bij verschillende zorgprofessionals. Op deze manier kunnen we de bloedafname efficiënter en dus goedkoper maken. Wij kunnen dit niet zonder de inzet van zorgverleners, maar ook niet zonder de zorgorganisaties. Samen willen we graag met een nieuwe heldere blik kijken naar de mogelijkheden van flexwerkers op de bloedafname.

AssistCare Solutions – samenwerken is voor iedereen een voordeel

Ons verhaal

Oprichter Majuska van Zwet heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van de bloedafname en alle facetten die daarbij inhoudelijk komen kijken. Majuska heeft een passie voor werken in de bloedafname en vind dit mooi en uitdagend. Na jaren gewerkt te hebben voor een laboratorium heeft Majuska besloten om zelfstandig te gaan werken. “Ik zag zoveel dingen die beter kunnen op het gebied van service, kwaliteit, maar ook de broodnodige aandacht voor de werkvloer en aandacht voor de patiënt. Ik heb een training venapunctie ontwikkelt en kan met trots zeggen dat deze cursus geaccrediteerd is voor de beroepsgroep doktersassistente en de beroepsgroep verpleegkundige en verzorgende IG”.

De volgende stap was logisch, omdat de laboratoriums behoefte hebben aan medewerkers, maar die kunnen niet zomaar ingezet worden. En dus was het starten van detacheren van bloedafname medewerkers de volgende stap.

Oprichter Mark van Leeuwen is vanaf het begin van het oprichten van AssistCare Solutions actief betrokken. Zijn expertise is onder andere ontstaan in de luchtvaart als piloot. Hij vliegt inmiddels 27 jaar en een groot deel daarvan is hij werkzaam als vlieginstructeur en geeft hij training tijdens lijnvluchten en op de simulator. Hiernaast beoordeelt hij de zogenaamde “CRM-vaardigheden” van de piloten. CRM (Crew Resource Management) is een management systeem waarbij alle beschikbare hulpmiddelen optimaal benut worden om de veiligheid en efficiëntie van bedrijfsprocessen te bevorderen. Het doel van CRM is een verhoogd bewustzijn bij medewerkers.

Mark heeft in de afgelopen jaren training mogen geven binnen de gezondheidszorg op het gebied van resource management.

“Ik streef naar de hoogst haalbare kwaliteit van medewerkers en wil het mogelijk maken om de flexwerkers van AssistCare solutions te trainen in omgevingsbewustzijn worden en veiligheid op de werkvloer”.

“Het zoeken van oplossingen voor de zorgprofessional en zorgverlener vind ik een prachtige uitdaging”.